Ticaretini Yaptığımız Diğer Ürün Grupları:
- Safran ; Tüm Kaliteleri ile Teknik özelliklerine bu linkten ulaşabilirsiniz
- Fıstık ; Kabuklu ve Kabuksuz Tipleri
- Kuruyemişler (badem, ceviz, fıstık, kaju, vb.)
- Tahıllar (buğday, arpa, mısır, pirinç, vb.)
- Rafine Edilmiş Ayçiçek Yağı Litrelik Ambalajlarda,Ham Ayçiçek Yağı Flexi Tank
- Baklagiller (nohut, kırmızı & yeşil mercimek, beyaz & kırmızı fasulye, pirinç vb.)
- Yağlı Tohumlar (yağlık ayçekirdeği, soya fasulyesi,kanola pamuk çekirdeği, vb.)
- Balık Yemleri
- Salça

TARIMSAL ÜRÜNLER
Tahıllar
Tahıl, dünya tarımı ve sürdürülebilir gıda güvenliği için azami önem taşımaktadır. Uluslararası tahıl ticareti, dinamik yapısıyla gıda ürünlerindeki küresel ticaretin yaklaşık %10’unu oluşturmaktadır. 2021/2022 sezonunda dünya tahıl üretimi 2,287 milyon ton’a erişmiştir.
Uluslararası Tahıl Konseyi’ne (IGC) göre, tahıl ticaretinin 375 milyon ton ile (yıllık +%3) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor ve tüketim artmaya devam ediyor.
Ticareti yapılan başlıca tahıl çeşitleri buğday, mısır, soya fasulyesi, pirinç, arpa ve yulaftır. Amerika, Asya, Avrupa ve Okyanusya’da yetiştirilmekte ve ticareti yapılmaktadır.
Baklagiller
Baklagiller, küresel nüfusun çoğu için önemli bir protein ve mineral kaynağıdır. Kişi başına düşen miktarı attırmak ve talebi karşılamak için, ülkeler; hem üretimi arttırmak hem de ticaret fırsatlarını değerlendirmek üzere çaba sarf etmektedir.
Dünyada üretilen baklagillerin yüksek yüzdesi ülkelerin iç talebini karşılamak için kullanılmaktadır. Kalan kısım ise (yaklaşık %16) dünya ticaretine konu edilmektedir. 10 milyon tonun üzerinde miktar Kuzey Amerika, Okyanusya ve Asya kıtalarından ihraç edilmektedir. En çok ticareti yapılan baklagiller kuru bezelye, kuru fasulye, mercimektir ve bunları nohut takip etmektedir.
Kuruyemişler
Kuruyemişler dünyanın en popüler atıştırmalıklarıdır ve yer fıstığı, pekan cevizi, fıstık, badem ve fındık gibi birçok çeşidi vardır. Pek çok kuruyemiş tohum olarak tanımlanırken, diğerleri bitkisel açıdan meyve olarak tanımlanır. Sağlıklı atıştırmalıklar olarak tüketilirler ve iyi birer protein, yağ, lif vb. kaynağı olabilirler.
Dünya çapında 4.5 milyon metrik tonun üzerinde ağaç yemişi üretilmektedir. Badem ve ceviz, küresel payın sırasıyla %31 ve %19’unu oluşturan en büyük mahsuller olurken, bunları fıstık (%19), kaju (%16), ve fındık (%10) takip etmektedir. Pekan cevizi, Avustralya fındığı, çamfıstığı ve Brezilya fıstığı geriye kalan %5’i oluşturmaktadır.
Hayvan Yemleri
Dünya karma yem üretiminin yılda bir milyar tonun üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Küresel ticari yem üretimi, tahmini yıllık 400 milyar $ üzerinde bir ciro üretmektedir.
2020-2027 döneminde hayvan yemi piyasasında %3.4’lük bir büyüme beklenmektedir. İnsanlar arasında hayvansal ürünlere olan talebin artması, yem piyasa talebini de hızlandıracaktır. Hayvan sağlığına daha fazla odaklanmak da ayrıca piyasa büyümesini hızlandıracaktır. Doğal yetiştirilmiş ürünlere olan talepteki artışın da piyasayı olumlu etkilemesi beklenmektedir. Sığır yetiştiriciliğindeki artışın hayvan yem talebinin artmasıyla sonuçlanması muhtemeldir.
Yağlı Tohumlar
En fazla üretilen yağlı tohumlar soya fasulyesi, kolza tohumu, pamuk çekirdeği, yer fıstığı, ayçiçeği tohumu ve hurma çekirdeğidir. Çoğu yılda, dünya yağlı tohum üretiminin yaklaşık dörtte biri uluslararası ticarete girerken, dörtte üçü üretici ülke içinde tüketilmiştir. Soya fasulyesi, kolza tohumu, kanola ve ayçiçeği tohumu gibi yağlı tohumlar çok çeşitli gıdaların, hayvan yemlerinin ve diğer ürünlerin temelidir.
Yağlı Tohumlar sektörü, son otuz yılda dünya tarımının en dinamik kategorilerinden biri olmuştur ve yıllık %4.1’lik büyüme ile tarım ve hayvancılık ürünlerinin büyümesini geride bırakmıştır. Tahıllar, insanlar için uygun gıda ürünü olarak tanımlanır. Yağlı tohumlar, ürettikleri yağ içeriğinden dolayı da değerli olan tahıllardır.
–